top of page
Vyhledat

Rozšíření Emisního centra s klima komorou

Společnost RUBY Project Management v loňském roce dokončila projekční práce na unikátním projektu pro společnost ŠKODA AUTO a.s., kterým je rozšíření stávajícího Emisního centra včetně klima komory se simulací nadmořské výšky. Budova Emisního centra se nachází v areálu Česana Jih, v těsné blízkosti historického centra Mladé Boleslavi.


Jde o důležitý projekt, ve kterém se v rámci jednoho objektu spojují široké možnosti provádění nejrůznějších testů vozidel ŠKODA. Nejzajímavější z nich je právě klima komora o vnitřních rozměrech 24x7x10 m (d/š/h), která je vybavena technologií pro zajištění podtlaku pro simulaci až 5 500 m n. m., dynamometrem pro zajištění simulace jízdy automobilu rychlostí až 250 km/h a dále zařízením pro zajištění různých typů klimatického prostředí, jako jsou např. sluneční svit, déšť, vítr a podobně.


Náš projekční tým RUBY zpracovával k tomuto projektu kompletní dokumentaci od dokumentace pro společné povolení až po dokumentaci pro provádění stavby. Veškerá dokumentace byla zpracována metodou BIM, včetně koordinace s externími projektanty instalované speciální technologie zajištující požadovaný podtlak, klimatické podmínky a dynamometr.


V roce 2022 společnost ŠKODA AUTO úspěšně zahájila realizaci tohoto výjimečného projektu, který nemá Evropě obdoby, a společnost RUBY Project Management dále pokračuje ve spolupráci v pozici autorského dozoru přímo na stavbě.


120 zobrazení
bottom of page